21.04.2017Restaurant Week w Słupsku i Ustce

Restaurant week to festiwal kulinarny organizowany od 2014 roku, w którym uczestniczą starannie wyselekcjonowane, autorskie restauracje z całej Polski. To wyjątkowa okazja na poznanie lokalnych restauratorów, ale również nowych, ciekawych smaków.

W wydarzeniu weźmie udział 8 restauracji ze Słupska i Ustki: Anna de Croy, Bursztynowa, Chapeau Bas, Columbus Tawerna, Intryga, Koty za Płoty, Repeta i Syrenka.

Festiwal odbędzie się w dniach 21-30 kwietnia br., którego tematem przewodnim będą „Emocje na talerzach”.

W każdej restauracji przygotowano specjalne festiwalowe menu, składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Koszt całej uczty to 39 zł/os.

Aby wziąć udział w akcji należy zarezerwować stolik za pośrednictwem strony  internetowej: restaurantweek.pl, wybrać miasto, liczbę gości, dzień, konkretną godzinę oraz menu – niektóre lokale przygotowały 2 warianty. Po opłaceniu rezerwacji na adres mailowy otrzymamy potwierdzenie. Trzeba będzie pokazać je w restauracji – wydrukowane lub na ekranie smartfona lub tabletu.

Lepiej się nie spóźnić. Na delektowanie się daniami goście mają 90 minut. Po tym czasie do stolika ustawi się już kolejka następnych smakoszy. Warto decydować się szybko, gdyż stoliki znikają w tempie błyskawicznym!

Więcej szczegółów na: restaurantweek.pl.

Do zobaczenia przy stole!


wróć